Voorstellen Joke Beers-Siep

Even voorstellen:
Ik ben geboren in Arnhem. Inmiddels werk ik al ruim 20 jaar met steen. Ik ben autodidact, ik heb wel veel cursussen en workshops gevolgd bij andere kunstenaars en heb me zo veel technieken eigen gemaakt.
Werken met steen is mijn grootste uitdaging. De vorm, de eigenzinnigheid van de steen, steeds weer de verrassing wat er aan kleuren tevoorschijn komt. Ook de vorm kan me inspireren. Ik zoek naar boeiende lijnen in mijn vorm, dat kan zowel abstract maar ook heel figuratief zijn, verder laat ik me soms leiden door de vorm van de steen zelf, maar ook kan ik een vastomlijnd plan hebben. Er moet als het ware een beweging in de steen komen. Mens en dier zijn regelmatig terugkerende onderwerpen , hun vormen abstraheer ik meestal, zo komt de steen het meest tot zijn recht.

Vloeiende lijnen afgewisseld met hoekige vormen is kenmerkend voor mijn werk. Ruw en glad geven een mooi contrast dus laat ik als het mogelijk is een stuk onbewerkt aan mijn beeld.
Ik werk het liefst met serpentijn, maar ook met albast, hardere speksteensoorten, kalksteen en een enkele keer marmer. Verder maak ik ook beelden van klei en schilder ik met acrylverf of werk ik met krijt en werk ik regelmatig in opdracht. Daarnaast geef ik “Vrij atelier“, kinderpartijtjes en workshops.